Historie:

De oorsprong van de Verschoor Groep ligt in 1939 toen de broers Bas en Leen Verschoor een handel in hooi en stro begonnen aan de Sleeuwijksedijk in Werkendam.

In de beginperiode werden producten vervoerd met paard en wagen, maar in 1947 werd er door het bedrijf een Dodge vrachtwagen aangeschaft en in de jaren daarop breidde het aantal vrachtwagens steeds verder uit. Hierdoor kon het bedrijf een steeds groter gebied bestrijken en halverwege de jaren vijftig begon Verschoor dan ook te handelen in het buitenland, onder andere België, West-Duitsland en Frankrijk.

Door de groei van het bedrijf was er meer ruimte nodig en in 1956 verhuisde het bedrijf naar een nieuw pand aan de Rijksstraatweg in Sleeuwijk. Het bedrijf maakte in de decennia erna een periode van gestage groei door. De belangrijkste veranderingen gedurende periode was het verlaten van het bedrijf door Bas Verschoor in 1969 en de komst van de tweede generatie Verschoors in het bedrijf, namelijk Ton, Arno en Leo Verschoor.

De komst van de nieuwe generatie bracht ook andere activiteiten met zich mee. Er werd begonnen met handel in ruwvoeders, waaronder snijmaïs, perspulp, aardappelvezels en andere industriële bijproducten.

Na het overlijden van Leen Verschoor in 1986 zijn de drie broers aan het hoofd van het bedrijf komen te staan. Zij begonnen het bedrijf verder uit te bouwen door handel met onder andere Engeland, Denemarken, Oostenrijk, Zwitserland en Italië. Aan het begin van de jaren negentig besloot Arno het bedrijf te verlaten en gingen Ton en Leo samen verder.

De val van het ijzeren gordijn opende nieuwe markten en nieuwe kansen voor het bedrijf om verder te groeien. Na een aantal jaren met een aantal Oost-Europese landen gehandeld te hebben, besloot het bedrijf aan het eind van de jaren negentig zelf stro te gaan persen in Oost-Duitsland. Hiervoor werd al snel een groot terrein nabij het dorpje Egeln in gebruik genomen.

Ook werd gedurende deze periode besloten om in Nederland een dealer te worden in Merlo verreikers, welke het bedrijf zelf al geruime tijd gebruikte voor het laden en lossen van de vrachtwagens.

Door de verdere groei van het bedrijf werd het bedrijfspand in Sleeuwijk te klein en er werd daarom besloten om een compleet nieuwe bedrijfslocatie te ontwikkelen op het industrieterrein de Bruine Kilhaven in Werkendam, welke in 1999 betrokken werd.

In 2002 opende Verschoor een nieuwe tak in Wolmirsleben in Oost-Duitsland, namelijk een fase-1 champignon compostering faciliteit. Dit sloot goed aan bij het bedrijf aangezien er al in de meeste ingrediënten van de compost gehandeld werd en daardoor is het mogelijk om kwalitatief goed en stabiel product te leveren.

In de jaren erna bleef het bedrijf sterk doorgroeien, waarbij vooral het persen van stro in het buitenland een snel groeiende tak binnen de Verschoor Groep was en is, hoewel ook de handel in andere producten zowel in Oost- als West-Europa bleef doorgroeien. Om dit in goede banen te kunnen leiden werd er een extra pand in Oost-Duitsland in gebruik genomen, namelijk in het dorp Klein-Oschersleben, waar vanuit al onze operaties tijdens de oogst aangestuurd worden.

In 2009 besloot Leo Verschoor de Verschoor Groep te verlaten om een eigen bedrijf op te richten en daarbij het dealerschap in Merlo verreikers over te nemen. Hierdoor kwam Ton Verschoor alleen aan het hoofd van het bedrijf te staan.

Een van de eerste belangrijke beslissingen die Ton nam was een investering in een nieuwe faciliteit in Klein-Oscherleben voor het produceren van gehakseld en gemalen stro, waardoor een belangrijk nieuw product aan het assortiment van Verschoor kon worden.

Ook werd naar aanleiding van de nieuwe situatie het bedrijf gereorganiseerd waarbij werd besloten om in Nederland de focus binnen het bedrijf terug te brengen naar datgene waar het bedrijf groot in is gegroeid, namelijk de handel in hooi, stro en ruwvoeders door heel Europa, waarbij de focus op de klant centraal staat. Om dit maximaal te kunnen doen werd er besloten om in 2011 een nieuw pand op het bedrijventerrein op het industrieterrein de Rietdijk in Giessen te betrekken.

Tijdens de meer dan zestig jarig dat Verschoor bestaat heeft het zichzelf altijd ingezet om een sterke band op te bouwen met zowel zijn toeleveranciers als zijn klanten, wat een goede verklaring is waarom het bedrijf altijd is blijven groeien. Wij gaan er dan ook vanuit dat deze historie het begin is van een veel langer toekomstig verhaal.